Няма непреодолима съпротива към съдебната реформа, според Кунева

Реформаторите ще излязат с обща позиция, обеща вицепремиерът

Не мисля, че има непреодолима съпротива към съдебната реформа. Това каза в парламента вицепремиерът Меглена Кунева във връзка със съдебната реформа, цитирана от "Фокус".

"Не съм видяла предложение на хартия от страна на ДПС. Не бих искала по публикации да коментирам. Реформаторският блок трябва да вземе решение за обща позиция. Такова заседание все още не е правено. Дори и днес Найден Зеленогорски не е бил на разговорите, които са се провели с ДПС. Да се случи реформата е много съществен елемент от развитието на страната ни. Не мисля, че има непреодолима съпротива към съдебната реформа. Нека да погледнем с повече оптимизъм и надежда към начина, по който се преговаря. Това, което искаме е време и широко мнозинство", обясни Кунева. По думите й, когато успеят да намерят пресечната точка между двете, значи са успели и с предложенията, които ще разгледат.

"Не съм говорила с Радан Кънев и заради това искам да се съберем и да излезем с общо решение. ДБГ винаги е намирало консенсус с останалите партии. Не търсете конфликт вътре в Реформаторския блок. Търсете начина, по който се взима едно решение. ДБГ ще работи за легитимност и единност. ВСС е правителството на съдебната система. Фиксирането само върху един проблем, не ни дава пълната картина", допълни Кунева. Тя бе категорична, че когато има едно общо решение, нито един от тях няма да излезе със своя собствена интерпретация.