Красимир Балъков: Люпко Петрович е треньор с голям опит

За титлата ще се борят Литекс и Лудогорец

Бившият наставник на Литекс Красимир Балъков гостува в Спорт7 по ТВ7. Той коментира напускането си, както и актуалните теми около българския футбол.

"От шока от отпадането от Йелгава не съм се отърсил, но от напускането на тима - да, тъй като в този бизнес е така. Съжалявам за тръгването си от Ловеч, през цялата нощ след мача анализирах нещата за мен, и взех решението да си подам оставката", коментира Балъков.

"Идваше мач с Лудогорец, и ръководството трябваше да решава, аз бях длъжен да си я подам. Разделихме се по европейски, останахме си приятели, желая добро бъдеще на тима. Времето ще покаже, дали тимът е готов за титла. С привличането на новите попълнения Люпко Петрович ще има възможност за повече варианти в атака", продължи той.

"Футболът ни върви нагоре, но с леки крачки. Лудогорец игра в груповата фаза на Шампионската лига, направи добро име в Европа, имат нови футболисти, нов треньор, трябва време, за да сглобят нов отбор, дали ще успеят да го направят за това кратко време, ще трябва да изчакаме, за да видим", коментира Балъков темата Лудогорец.

"Трябва да се работи здраво, резултатите също са важни, трагедии във футбола няма, трябва да има по-добър фундамент за по-добро бъдеще", даде мнението си треньорът за неговия поглед за развитието на футбола.

"Три седмици са малко време за подготовка, опитвахме се да се абстрахираме от слуховете за сливане с ЦСКА. Бяхме решили да не отговаряме на спекулациите, ние трябваше да си вършим работата", отговори Балъков на въпрос дали слуховете за сливане с ЦСКА са повлияли на отбора.

"Позитивно настроен съм към Гриша Ганчев. Дава много средства за българския футбол, не съм имал проблеми от финансов аспект, което е много важно за футболистите и треньорския състав. След моята оставка взе треньор с голям опит", отговори Балъков на въпрос какви са отношенията му с Гриша Ганчев.

Треньорът не поиска да коментира дали е имало вариант ЦСКА да играе в А група с лиценза на Литекс, с треньор Красимир Балъков.

"Йелгава ни отстрани най-вече заради слабото съдийство в двата мача", коментира още Балъков.

"Пламен Гълъбов игра при мен 6 месеца дори и да правеше грешки. Младите футболисти трябва да играят, за да се развиват, ако нямат шанс да играят, няма как да станат футболисти", каза треньорът.

"В България трябва да се спазват законите, реда и правилата, ако не се спазват не се върви нагоре. На мен също ми е мъка, но правилата са спазени", коментира Балъков темата с ЦСКА и Локомотив София, които ще играят във В група.

"Литекс и Лудогорец са фаворити за титлата, но има и други отбори, които имат апетити за титлата, но най-сериозни кандидати са тези два тима", каза още той.