Нов протест заради съдебната реформа на ДПС

Активисти искат да пресекат опитите за подмяна на конституционните промени - иначе #ОСТАВКА

„Кафе зад парламента за истинска Правосъдна реформа или #ОСТАВКА” ще се проведе утре от 8:30 часа при служебния вход на Народното събрание. Протестът се организира от граждански активисти в социалните мрежи, след като лидерът на ДПС Лютви Местан предложи партията му да участва в подготовката на нов проект за конституционни промени, уточнява bTV.

„Елате на служебния вход на Народното събрание всяка сутрин, докато депутатите не разберат, че искаме истинска, а не фалшива или "изтъргувана" Правосъдна реформа”, пишат организаторите.

На страницата на събитието във Facebook активистите коментират, че в момента е в ход подмяна на идеята за реформиране на правосъдието у нас.

Някои напомнят и че скоро (на 23 юли) се навършват 2 години от „Нощта на белия автобус”, когато полицията използва сила, за да изведе депутатите от блокирания парламент.

След идването на ГЕРБ на власт, фортификациите около сградата на Народното събрание бяха премахнати. На този етап няма информация дали загражденията ще се върнат по местата си.