От волейболната евроцентрала останаха очаровани от зала "Конгресна"

Двореца на културата и спорта е готов да приеме европейското по волейбол

Работна среща между организационните комитети на България и Италия за европейското първенство по волейбол през октомври се проведе в италианския град Бусто Арсицио. На нея присъстваха и представители на СЕV (Европейската конфедерация по волейбол) начело с президента Андре Майер, вицепрезидента Александър Боричич и генералния секретар Торстен Ендрес.

Начело на българската делегация бе президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров. Президентът на италианската федерация Карло Магри пък бе водач на италианския организационен комитет. На срещата се обсъждаха изцяло организационни въпроси около предстоящия форум.

От СЕV пък използваха визитата, за да направят и предпоследната инспекция на спортната зала в Бусто Арсицио Пала Ямамай. Съоръжението ще приеме срещите от група D на европейското първенство и два от 1/4-финалите на шампионата. На 10 и 11 юли пък същата инспекция бе направена и на ДКС във Варна, в който се изиграха финалите на втора дивизия в Световната лига.

Представителите на европейската централа останаха очаровани от обновената зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта. След ремонта капацитетът на съоръжението бе увеличен на 5140 места, които бяха изцяло запълнени за мачовете от най-комерсиалния турнир.

Така от СЕV заявиха, че всички четири зали, които ще бъдат домакини на сблъсъците от европейското първенство, към този момент са напълно готови да приемат срещите от турнира. Последната инспекция ще се състои непосредствено преди старта на шампионата.

Припомняме, че европейското първенство ще се проведе от 9 до 18 октомври. Нашият тим ще изиграе всичките си срещи от груповата фаза в столичната зала “Арена Армеец”, в която ще се състоят и заключителните двубои на шампионата.