Ангел Цолов от Бдин е герой

Играчът получи писмена благодарност от полицията заради геройска постъпка

24-годишният футболист на ОФК Бдин Видин Ангел Цолов получи писмена благодарност от началника на РУ-Видин заради геройска постъпка. Младият видинчанин спаси дете на надуваем дюшек, отнесен от течението на река Дунав, предават от пресцентъра на МВР Видин.

Главен инспектор Петър Петров – началник на РУ-Видин, връчи днес писмена благодарност на Ангел Цолов за смелата постъпка, кураж и сърцатост при спасяване на детето от водите.

На 15 юли в 13.50 часа чрез тел.112 в дежурната част на полицията бил получен сигнал за дете на надуваем дюшек, носен от течението на р.Дунав. Инцидентът станал в района на градския плаж „Баба Вида”. При пристигането на полицейските служители детето вече било на брега.

Установено е, че 8-годишното момиченце плажувало с дядо си. Двамата влезли във водата, малката била върху надуваем дюшек. При внезапен силен порив на вятъра дюшекът с детето били отнесени от течението навътре в реката. Плажуващите на брега чули виковете на детето, сигнализирали на тел.112, а двама се притекли на помощ.

Ангел Цолов успял да достигне и върне дюшека с детето до брега. По време на инцидента момиченцето, въпреки уплахата, запазило самообладание и се задържало на дюшека, без да падне във водата.

Главен инспектор Петър Петров благодари на Ангел Цолов за бързата реакция, пожела му здраве и спортни успехи, като изрази надежда стореното от него добро да бъде пример за подражание на малки и големи.