7 дървосекачи ограбили нелегални на браздата

Крими

17-07-2015, 15:34

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Задържани са, заедно с газов пистолет и пушка, употребени при насилието

7 мъже от Котел са задържани от полицията в Малко Търново, след като са били уличени в грабеж от бежанци, преминали границата.

Групата нелегални била от двама афганистанци и пакистанец и е била ограбена, след като бежанците прекосили незаконно турско-българската граница. Тримата мъже са задържани от граничния патрул от Малко Търново на 14 юли, близо до с. Евренозово, на около 3 км от границата.

Те са били без документи за самоличност и са преминали незаконно браздата в района на 64-та гранична пирамида.

Според показанията им са били нападнати от няколко мъже. Един от тях стрелял с пистолет във въздуха, а друг имал пушка. Нападателите ги заставили да легнат на земята, започнали за тършуват в личните им вещи и да прибират валута, ценности, часовници и GSM апарати.
След това ги изоставили и потеглили с две коли, които били в района.

Нелегалните имигранти са сътрудничили за разкриването на мъжете, които са ги обрали, а при оглед в база на дървосекачи в района на с. Евренозово, чужденците са разпознали сред наемните работници двама от своите нападатели.

Двамата признали престъплението си и посочили още петима свои съучастници от дърварите, които в този момент били заминали за Ямбол, за да обменят ограбената валута и да заложат ценностите.

Допълнително 5-мата са задържани от служители на РПУ-Средец и РУ-Котел.

Всичките 7 души, участвали в грабежа, са от община Котел. Открит е газовият пистолет, с който един от тях е стрелял във въздуха. Пистолетът е закупен от него ден преди обира.

В сечището е намерена и въздушната пушка, покрита с шума. При извършените обиски са намерени и отнетите по време на грабежа вещи на чуждите граждани.

По случая работи районната прокуратура в Малко Търново.