Закопчаха 47-годишен сутеньор, чакат го до 8 години затвор

Крими

15-07-2015, 16:54

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Мерки за неотклонение "задържане под стража" получиха и двама мъже, привлечени като обвиняеми за опит за кражба в съучастие

Най-тежката мярка за процесуална принуда наложи Варненският районен съд на 47-годишен мъж, привлечен като обвиняем за трафик на хора. И.И. е привлечен като обвиняем за набиране на момичета и жени с цел да бъдат използвани за развратни действия.

Подобно деяние се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.
47-годишният мъж е осъждан за други престъпления.

Мерки за неотклонение "задържане под стража" получиха и двама мъже, привлечени като обвиняеми за опит за кражба в съучастие. Обвиненията към 58-годишния В.И. и 43-годишния Д.П. са че на 12 юли, чрез повреждане на входна врата на апартамент и метална каса за съхранение на оръжие, са направили опит да отнемат пушки, харддиск, прахосмукачка, бутилки с алкохол и др. вещи. Заловени са на място. Единият от тях е направил опит да се укрие като скочил от третия етаж.

По отношение на В.И. опитът за кражба се явява извършен в условията на опасен рецидив, като предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години.Другият обвиняем - Д.П., също е осъждан, но е реабилитиран.