Нашите волейболисти до 19 години започват срещу Русия в Тбилиси

Надпреварата в Грузия ще се проведе от 26 юли до 1 август

Русия е първият съперник на мъжкия национален отбор по волейбол до 19 години на предстоящия Eвропейски фестивал в Тбилиси. Надпреварата в столицата на Грузия ще се проведе от 26 юли до 1 август, като мача на „лъвовете“ срещу „Сборная“ е на 27 юли от 10:00 часа българско време.

Останалите съперници на „трикольорите“ в Група "А" са домакинът Грузия и настоящият европейски шампион при тази възраст Полша.

В Група "Б" пък жребият събра Чехия, Италия, Турция и Сърбия. Интересното в регламента е, че всички участници се класират на 1/4-финал, но мястото, което заемат в групата ще определи съперника им в елиминационната фаза.

За последно България игра срещу Русия на Европейското първенство за мъже до 19 години в Коджаели и Сакария по-рано тази година. Двата тима се срещнаха в спора за 5-о и 6-о място, като избраниците на треньора Драган Иванов водеха с 2:1 гейма, но допуснаха обрат и загубиха с 2:3. За фестивала в Тбилиси се класират първите 7 тима от шампионата на Стария континент и Грузия, като домакин. Единствено отборът на Германия, който завърши на 4-о място на европейското се отказа от участие, а неговото място бе заето от осмия в Европа състав на Сърбия.

Програмата за мачовете на България до 19 години в груповата фаза на Европейския фестивал в Грузия:

27 юли, понеделник
10:00 ч.б.в. Русия – България

28 юли, вторник
15:30 ч.б.в. България – Грузия

29 юли, сряда
10:00 ч.б.в. България - Полша