ДПС няма да гласува за промяната на Конституцията

Политика

15-07-2015, 14:24

Снимка:

24 часа

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

ГЕРБ да се откажат от подкрепата на Патриотите, призова Местан

ДПС няма да участва в гласуването на промените в Конституцията, ако те влязат в пленарната зала следващата седмица. Това стана ясно от изявление на лидера Лютви Местан след срещата с Радан Кънев, съпредседател на РБ. На нея двете сили не са постигнали съгласие за политическите въпроси на конституционната реформа, пише „24 часа”.

"Независимо какъв би бил резултатът, ако се стигне въобще до гласуване нека той не се драматизира и да не се затварят вратите на диалога. Неуспехът на конституционният проект няма да е неуспех на съдебната реформа въобще. Тя трябва да се осъществи", категоричен бе Местан. Той отново повтори тезата си, че конституционните промени сега трябва да се оттеглят и наесен да се внесат отново след диалог между системните партии. Според него профилът на управлението трябвало да се изчисти и затова било необходимо ГЕРБ и РБ да се разделят с ПФ.
З нас отлагането на промените в Конституцията е неприемлив вариант, заяви обаче Радан Кънев. Това е прекомерно забавяне и доверието между политическите сили в НС не е такова, че да позволи такова забавяне, допълни лидерът на ДСБ.
Той обясни, че геополитическите и правно-техническите аспекти на конституционната промяна РБ и ДПС нямали съществени различия.