Умуват дали да дадат летищата в София и Пловдив на концесия

Никога не е била коментирана темата за приватизация, уточни транспортният министър

Концесиите на летищата в София и Пловдив са в процес на анализ. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в отговор на въпрос за двете концесии, след като подписа Спогодба за морско търговско корабоплаване между с Израел, предаде „Фокус”. 

Министър Ивайло Московски обясни, че срокът за изготвянето на концесиите е три месеца. "Когато бъдат готови на базата на анализите ще решим дали да продължим с процедура за концесия, или няма", посочи още министърът. 

Във връзка с твърденията, че се готвят скрити продажби , министърът обясни, че няма такова нещо. По думите му, концесията е, предоставяне на инфраструктура за управление от частния бизнес, но собствеността си остава на държавата. По думите му, никога не е била коментирана темата за приватизация. 

Към министъра беше отправен и въпросът, касаещ "Стратегията за транспорт 2016 - 2020", но тъй като има подадена жалба във връзка със стратегията министърът беше попитан, дали това ще окаже влияние при отпускането на средствата за транспорт от Европейския съюз. Ивайло Московски заяви, че това няма да окаже никакво влияние и отбеляза, че за европейските ни партньори е важно да има изготвена стратегия.