Швайнщайгер позира с екипа на Манчестър Юнайтед

Спорт

13-07-2015, 17:22

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Легендарен вратар на "Манчестър Юнайтед" идва в Банско

Байерн вече е шампион

Швайни сключи договор за три сезона

Германският национал Бастиан Швайнщайгер официално позира с екипа на новия си тим Манчестър Юнайтед, след като напусна германския шампион Байерн. Договорът на халфа с „червените дяволи” е за три сезона, а баварците ще получат 15 милиона паунда за правата му.

"За мен бе голямо удоволствие цялото това време, прекарано в Байерн. Това бе едно невероятно пътешествие и решението да си тръгна не бе взето лесно. Манчестър Юнайтед е единственият клуб, заради който бих напуснал Байерн”, сподели Швайнщайгер пред официалния сайт на „червените дяволи” след подписването на договора си.

„Чувствам се готов за това ново и вълнуващо предизвикателство. Считам Висшата лига за първенството с най-голяма конкуренция. Чакам с нетърпение да работя отново с Луис ван Гаал. Никога няма да забравя времето в Байерн и искам да благодаря на всички в клуба и феновете за великите моменти", допълни германецът, който записа 500 мача и 70 гола за Байерн след дебюта си за тима през ноември 2008 година.

Швайнщайгер има спечелени рекордни 8 шампионски титли с Байерн в Бундеслигата и е записал 111 мача за германския национален отбор, с който триумфира и като световен шампион миналото лято в Бразилия.