Васил Драголов: В това смешно първенство Берое е задължен да стане шампион

При маратон от 36 кръга директните мачове с Лудогорец няма да са решаващи

Шампионът на България с Берое през 1986 година Васил Драголов говори за Bulgariautre.bg. Футболната легенда на старозагорци коментира предстоящите мачове на Берое с Брьондби в предварителните кръгове от Лига Европа. Както и започващото първенство на "А" група, в което 10 отбора ще изиграят 36 кръга.


"В това смешно първенство Берое е задължен да стане шампион на България. Годината ще бъде емоционална.През 2016-а се навършват 30 години от титлата,която завюва Берое през 1986 година", заяви емоционално Васил Драголов.


"Погледнете какво първенство предстои. Два стабилни отбора с традиции,като ЦСКА и Локо(Сф) ще играят във В група. Левски никога не е бил толкова слаб. Литекс показаха,че още не са готови да влямат в битка за титлата. С Лудогорец играем успешно", анализира Васил Драголов.


"В маратон от 36 кръга директните мачове няма да имат толкова голямо значение. Може да загубим две срещи от отбора от Разград. Но да победим Левски,с които напоследък играем успешно. А от друга страна "сините" да вземат точки на Лудогорец. Те играят сполучливо с тях", напомня Васил Драголов.


"Берое е финансово осигурен отбор. Играчите не мислят за заплати, а само за футбол. Имаме добър треньор. Стабилни играчи. Дойдоха и добри попълнения. Ето един Спас Делев,който в ЦСКА игаеше добре,сега си е възвърнал формата и пак бележи голове", казва Васил Драголов.


"Що се отнася до мачовете с Брьондби мисля,че шансовете ни са 50 на 50. Един добър резултат от 1:0 или 2:0 за нас в първата среща в Стара Загора почти ще ни класира напред. Нашите знаят как да затварят противникови пространства. Имаме възможност да елиминираме Брьондби", надява се Васил Драголов.