Нешич събира националките в Добрич

Има покана за съвместна подготовка с Италия

Женският национален отбор по волейбол на България, който в момента е в почивка, ще възобнови подготовка за предстоящите международни форуми това лято след седмица.

Волейболистките ни приключиха участието си в Световното Гран при, като спечелиха група М, от втория турнир на надпреварата в Самоков, но не успяха да се класират за финалите на втора дивизия в Полша, припомнят от Българската федерация.

Селекционерът Драган Нешич събира всички състезателки за подготовка в Добрич. Първо лагер започват младите волейболистки, които се готвят за Световното първенство за жени до 23 години през август в Анкара (Турция). Те стартират тренировки на 20 юли.

Впоследствие, четири дни по късно, на 24 юли, отново в Добрич сбор ще имат и останалите националки, които започват подготовка за Европейското първенство 2015.

"Имаме и покана за съвместна подготовка с Италия", коментира селекционерът Драган Нешич. "Ние се радваме от този факт, но засега поканата е само устна. Така, че чакаме документ в писмена форма, за да можем да приемем", допълни треньорът.