Теди Салпаров: Разликата между Франция и нас беше голяма

Те бяха три пъти по-добри

Волейболните ни национали не успяха да постигнат целта — класиране за финалите на Световната лига в Рио де Жанейро и връщане в елитната първа дивизия на най-престижния турнир през следващата година. Избраниците на Пламен Константинов записаха болезнена загуба с 0:3 гейма от Франция на финала във Варна — 16:25, 20:25, 21:25. “Петлите“ триумфираха в препълнената зала “Конгресна“ във Варна и заслужено отиват във финалната шестица Световната лига идната седмица в Рио.

България ще продължи да играе във второто ниво на Световната лига и през 2016 година. Също така “трикольорите“ ще завършат на 10-ото място в крайното класиране на турнира.

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов заяви след загубения финал, че “петлите“ са били по-добри и заслужено са спечелили.

“По-добрият отбор победи. Франция си заслужи успеха, защото ни натисна със сервис, а ние допуснахме много грешки на този елемент. В някои от моите момчета видях пораженчески поглед“, коментира Гибона.

“Между втория и третия гейм им казах, че ако Франция играе по този начин, няма да имаме шанс. Но те не трябва да се отпускат, защото шанс винаги може да се появи. Ние получихме този шанс в третия гейм, но не успяхме да го оползотворим. В моменти, в които имахме предимство, не успяхме да ги завършим. В крайна сметка Франция заслужено ни победи. Считам че разликата между втора и първа дивизия на Световната лига не е толкова голяма. Ако приемем, че България, Белгия и Аржентина са на едно ниво, Франция е с една класа над нас.“ каза още Пламен Константинов.

“Разликата беше голяма. Няма какво да се говори, когато те надиграят по такъв начин. Опитахме се да се борим, но бяхме равностойни само когато те ни позволиха. Играхме лошо на посрещане, а те сервираха много добре. Франция беше три пъти по-добра от нас и заслужава да отиде в Рио. За тази календарна година това беше едната цел, а другата е Европейското първенство“, сподели либерото на България Теди Салпаров.