Цветан Соколов: Французите не бяха по-класни от нас

Биха ни с невероятен сервис

Волейболната звезда Цветан Соколов смята, че Франция победи България благодарение на невероятния сервис. Националите загубиха с 0:3 (16:25, 20:25, 21:25) от "петлите" във финала на втора група от Световната лига и догодина най-вероятно отново ще играят в нея. Има миниатюрен шанс "лъвовете" да получат уайлд кард от Международната федерация за елитната дивизия.

Въпреки подкрепата на препълнената зала "Конгресна" момчетата на Пламен Константинов не успяха да се противопоставят на французите.
"Играхме добре - заяви Соколов, който лекува контузия в рамото и наблюдаваше срещата от трибуните. - Французите не бяха по-класни от нас. Спечелиха мача благодарение на фантастичния сервис, който изпълняваха. С него направиха разликата в срещата. Играта им в защита бе невероятна както винаги. Всичко им се получаваше. Срещу тях играем трудно по принцип. Стилът им е много по-различен от нашия. Гледал съм доста техни срещи, но срещу нас играха на предела да възможностите си."
Според Соколов у момчетата на Пламен Константинов е имало напрежение, но това не може да ги оправдае за загубата. Диагоналът заяви, че ще се завърне в игра през януари. В момента той се подлага на различни процедури след операцията, която претърпя.