Без сегашното правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция

Нездравословно е да се твърди, че кабинетът ще падне, заяви премиерът Бойко Борисов

Ако не бях направил това правителство, ако не бях направил всичките компромиси, ако 100 пъти не бях казал, че благодаря на всички партии за положените усилия да има парламент и правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на въпрос във връзка с полемиките около правосъдната реформа и обвинения, че правителството ще падне заради нея предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Тези коментари „ще падне правителството”, които се говорят всеки ден, нито са здравословни, нито са правилни, нито има някакъв смисъл да се говори. Това могат да го мислят хора, които искат само да се дестабилизира държавата. Само преди година имаше друго правителство с друго мнозинство, спряха еврофондовете и държавата замря”, обясни Борисов.

„Ако не бях направил това правителство, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция. Няма съмнение. Падаха банки, спрени еврофондове, държавата се разпадаше. Това го помните всички, не е било преди 100 години”, посочи премиерът.

„Положихме усилия, всичко върви в момента. Милиарди се разплащат, пенсионна реформа, здравна реформа, енергийна реформа, здравна система, инфраструктура, екология, земеделие. И изведнъж пак започваме да си говорим едни и същи. И като падне какво ще стане? Нови избори? Нови мнозинства или малцинства? Какво ще постигнем, освен да се върнем с още една година назад? Защо ежедневно трябва да се говори за ултиматуми и т.н.”, заяви министър-председателят.