Престъпна група не иска правосъдната система да работи

Близнашки е деградирал авторитет, заяви депутатът Методи Андреев

Организирана престъпна група не иска правосъдната система да работи, както работи в други европейски държави. Това заяви пред Нова телевизия Методи Андреев от парламентарната група на ГЕРБ по повод осуетения опит за реформа в съдебната система. 

Депутатът предупреди, че ако съдебната реформа не се случи, това означава, че "статуквото, което наблюдаваме повече от 25 години – недосегаемост за олигарси, политици и престъпници, ще остане". 

Андреев посочи, че правосъдният министър Христо Иванов има подкрепата на мнозинството и на премиера, но трябва да получи подкрепата и на обществото. Депутатът призова българските граждани да реагират.

"Нека БСП не пускат напред доцента по нищоговорене Янаки Стоилов, а ДПС, които твърдят, че са най-европейската партия, трябва да отрежат парче живо месо и да докажат, че са отговорни народни представители", допълни депутатът. 

Той каза, че БСП, АВБ и "Атака" са открито антиевропейски и проруски, а ДПС е партия на статуквото, която се чувства най-удобно в настоящата съдебна система.

Същевременно депутатът от ПГ на ГЕРБ нарече служебния министър Близнашки "деградирал авторитет" и определи поведението му като "нелицеприятно".