Недопустимо е използването на сила от служители на реда, скастри Борисов

Политика

08-07-2015, 16:39

Снимка:

© Bulgariautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицейското насилие е практика

Сигнализирайте на 9822222 за полицейско насилие

Респектът от пагона идва от неговия професионален, но и морален образ на улицата, категоричен е премиерът

Министър-председателят Бойко Борисов определи като недопустимо използването на сила от служители на реда срещу хора, които вече са приведени в положение да не могат да оказват съпротива. Той посочи също, че излъчените в последните дни видеозаписи, независимо кога са правени, показват пълна липса на професионализъм от полицаите, заснети на тях. 

„Респектът от пагона идва от неговия професионален, но и морален образ на улицата”, посочи премиерът по време на правителственото заседание днес и поиска най-строги санкции за нарушенията.

Коментарът му беше направен в края на правителственото заседание, когато вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова докладва за течащите проверки по двата случая. Тя посочи, че е изискала и справка за всички постъпили жалби за полицейско насилие, по които също ще бъдат направени проверки. Едновременно с това вицепремиерът призова да се запази уважение към полицейските служители. „Не става въпрос да прикриваме нещо, а за обективно отношение към органите на реда”, посочи Бъчварова, цитирана от „24 часа”.