Красимир Балъков: Иска ми се срещу Йелгава да има повече публика

Ще търсим бързо решаване на нещата в полза на Литекс

Треньорът на Литекс Красимир Балъков определи латвийския Йелгава като „чепат отбор”. Двата тима излизат утре в мач реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща в Латвия завърши при резултат 1:1, а реваншът в Ловеч ще започне в 20:45 часа.

"Искаме ми се на този мач да има повече хора да ни подкрепят. Той няма да е лесен. В днешното време всеки отбор иска бял хляб да яде, но ние ще дадем всичко от себе си. Ще играем агресивно, ще търсим бързо да решим нещата, но ако това не стане ще трябва да имаме малко повече търпение. Все пак имаме предимство след това 1:1 в Латвия. В никакъв случай няма да подценяваме гостите. Футболистите виждат, че независимо от кой кръг започваш всеки един отбор дава всичко от себе си и иска да постигне нещо. Ние имаме начин на игра, който искаме да реализираме в четвъртък и да постигнем позитивен резултат", започна Балъков.

"Йелгава е чепат отбор, много дисциплиниран и винаги, когато им се отвори възможност, търсят своя шанс. Така че, чака ни много тежък мач. Затова феновете трябва да имат търпение, защото противниците ни играят изключително дефанзивно", добави треньорът на Литекс.

Красимир Балъков няма да може да разчита на Илия Миланов, Кирил Десподов и Александър Цветков. Новото попълнение Диого Виана бе картотекиран за реванша, но няма да започне като титуляр.