Сребърните медалисти от Баку станаха отбор на месеца

Всеки един беше сигурен в силите си, заяви Георги Братоев

Националният ни отбор по волейбол, който спечели сребърните медали на първите Европейските игри в Баку, получи отличие за Отбор №1 на месец юни в традиционната анкета на Пресклуб "България". Селекционерът Николай Желязков стана за Треньор №1.

В класацията за Отбор на месеца спортните редакции бяха единодушни и волейболистите получиха 24 гласа от 24 възможни. Селекционерът Ники Желязков събра 19 гласа, с което набра сериозна преднина пред треньора на бадминтонистките Габриела и Стефани Петрови - Гюнтер Хубер, който получи 3 гласа. На церемонията по награждаването дойдоха трима от състезателите - Георги и Валентин Братоеви и Жани Желязков.

"Всеки един от отбора беше сигурен в силите си в Баку", заяви Георги Братоев.

"Европейските игри ги приемах като всяко друго състезание, в което съм участвал. Не съм ги разделял на слаби или силни. За наше щастие стигнахме до самия край в Баку, което беше прекрасно. Според мен нямаше нищо различно на този полуфинал. Вече бяхме загубили четири и този път смятахме, че ще е много да загубим пети полуфинал", добави Братоев.

"За нас беше важно да представим България по най-добрия начин в Баку", каза братът му - близнак Валентин. "За нас беше важно да отидем в Азербайджан и да защитим по най-добрия начин цветовете на България. Доволни сме от работата си там, но повярвайте за никой от нас не беше леко. Не би трябвало да се чувстваме недооценени, защото оценката си я поставяме ние и треньора. Никой не очакваше да стигнем до финал", коментира още Вальо Братоев.