Николай Желязков: Надявам се да не чакаме още 35 години за следващ финал на България

В лицето на тези играчи видях войници

"Благодаря за показаното уважение и за наградата, която получавам от името на целия ми екип. Един треньор е добър, ако има добри състезатели, а тези момчета бяха страхотни. Моменти, които наистина носят удовлетворение", коментира Николай Желязков, който днес получи наградата си за Треньор на месеца след спечелените сребърни медали на Европейските игри в Баку.

"Надявам се да не чакаме още 35 години за следващия ни финал на национално ниво. През есента сме домакини на Европейското и това е отлична възможност", каза Желязков.

"В лицето на тези играчи видях войници, с които бих отишъл на война", добави треньорът.

"Игрите в Баку показаха нещо, за което доста хора бяха скептични – а именно, че имаме добър резервен отбор. Бях с момчета, които са бъдещето на националния тим. Ние сме много критични и негативни като нация, но за мен не бива да се гледа така, а по-скоро, че трябва да сме позитивни към тези хора. В националния отбор има дълга скамейка. Горчилката от загубения финал е голяма. След това не видях в съблекалнята щастливи хора. За мен това показа големи шампиони. За мен е наложително да имаме втори отбор. Единственият проблем опира до парите, но ако искаме волейболът да бъде този спорт, който е в България трябва да се намерят финанси за втори отбор", каза още Николай Желязков.