Четири телевизии в лют спор за ТВ правата на ЦСКА във "В" група

Домакинските мачове на "армейците" може да се играят на електрическо осветление

Четири телевизии влизат в спор за тв правата на ЦСКА във "В" група. Предстои ожесточена битка за срещите на "армейците" между Канал 3, TV7, Нова и bTV. И четирите канала искат да предават директно мачовете на отбора, който държеше най-високи рейтинги през последните два сезона. Договор за излъчването на двубоите от "В" група в момента има Канал 3 - за още един сезон. Трите национални телевизии Нова, ТВ7 и bTV обаче имат сериозни апетити към тв правата на ЦСКА и вече са предприели стъпки, за да ги придобият.

Огромният интерес към мачовете на "армейците" във "В" група е напълно логичен, предвид че именно това бе клубът с най-голяма аудитория през последните два сезона. Двубоите на ЦСКА не само имаха най-висока средна посещаемост, но и редовно окупираха първите места по гледаемост в национален ефир. А това е от ключово значение за рекламодателите. Няма никакво съмнение, че мачовете на ЦСКА ще бъдат предавани директно, но остава да се разбере по коя телевизия. Така, макар и на отбора да му предстоят екзотични срещи с Чико (Бяга) и Германея (Сапарева баня), няколко тв канала са готови да излъчват директно всеки мач на ЦСКА. Все още не е ясно какво ще се случи с договора за тв правата за елита, възможно е Нова телевизия да намали парите, които плаща на клубовете за тях, предвид че ЦСКА генерираше основния интерес. Нова обаче може и да си запази правата да излъчва мачове на "червените", макар и при аматьорите.

Интересно изглежда и предложението на TV7. Този канал предаваше "А" група през сезони 2012/13 и 2013/14 г. и е наясно какви рейтинги са генерирали срещите на 31-кратните шампиони. Сега медията иска да поеме единствено двубоите на ЦСКА. От тази телевизия са предложили домакинските срещи на тима да се излъчват в прайм тайма - т.е. да стартират в 19:00 или 20:00 часа.

bTV пък може да излъчва двубоите по RING.BG или bTV Action. Този канал предава италианската Серия "А", както и Шампионската лига. Решение за тв правата се очаква най-късно до края на месеца.

Този петък ЦСКА играе първата си контрола - от 17:00 часа срещу Спартак (Плевен), като срещата ще бъде предавана директно по Канал 3.