Теодор Тодоров слага маска за финалите

Тодор Скримов ще почива минимум две седмици

Теодор Тодоров ще сложи маска за финалите от втора дивизия на световната лига във Варна. Днес отново бе наместен носът му, който бе счупен при загубата с 1:3 от Аржентина. Така южноамериканците се класираха за четворката, като ще срещнат Франция в 1/2-финала. В другия нашите излизат срещу Белгия.

Тодор Скримов ще трябва да почива минимум две седмици, след като скенерът показа, че има 8 мм разкъсване на мускул на прасеца. Това го вади от състава и за двата мача от финалите и евентуално и от суперфинала в Бразилия, на който играем, ако спечелим първото място.

Лошите новини за Пламен Константинов продължават. С разтежения след последния мач са Андрей Жеков, Владислав Иванов и Николай Пенчев. Те обаче трябва да се възстановят навреме за следващия ни двубой.

Националите получиха свободен ден, а във вторник сутринта ще влязат във фитнеса. Вечерта ще имат занимание в залата, като там ще стане ясно дали ще има възстановени.

Французите пристигат във вторник, а белгийците - в сряда, за финалите от лигата. По принцип аржентинците планираха да направят лагер в България преди Панамериканските игри в Канада, а сега си осигуриха и мачове преди този турнир.

Очаква се да бъдат пуснати допълнително около 800 билета в зала “Конгресна” за решителните мачове от световната лига. Трябва само да мине проверка от строителния контрол дали всичко е монтирано както трябва и да се издаде акт 16. Ръководството на ДКС във Варна е оптимистично настроено, че това ще стане факт преди двубоя с Белгия.

Първият ни двубой от финалите е в петък от 17 часа българско време. В събота пък са решителните мачове за крайното подреждане. Две седмици по-късно победителят от нашата дивизия отива на суперфиналите в Бразилия, където с един мач можеш да стигнеш до 1/2-финалите.