ГЕРБ се прицели в над 100 кметски места

Цветан Цветанов пак ще води предизборния щаб

Стремим се да имаме от 14 до 18 областни кметове, над 100 кметове в общини и над 1700 общински съветници. Това каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от bTV.

Той изрази увереност, че на областно ниво всичките кметове ще повторят своя управленски мандат.

8 депутати ще се кандидатират за кметове, като сред тях са Вяра Церовска (Перник), Георги Андонов (Гоце Делчев). Всички кандидати ще бъдат представени на 13 септември в зала "Арена Армеец", а кампанията официално ще започне на 25 септември.

В 5 до 8 общини ще се търси коалиционно участие, но от ГЕРБ са категорични, че няма да търсят партньори на национално равнище за вота.

„Представете си, че отидат определен брой гласове във формации, които нямат необходимата тежест няма как да разчиташ за правенето на политика на местната власт“, коментира той, като посочи, че на някои места единствените политически субекти са ГЕРБ, БСП и ДПС.

Председателят на ГЕРБ е на мнение, че българските избиратели искат някой да носи политическата отговорност, както и да знаят кой е кметът и кой го издига: "ГЕРБ няма от какво да се притеснява. Показали сме през годините с работата си какво сме постигнали и какво можем", увери Цветанов.

Подсъдимият по три дела бивш вътрешен министър ще води предизборния щаб на управляващата партия. По думите му той ще остане начело на предизборния щаб, защото според него не трябва да се нарушава структурата на всички единици в него.

„Предоставяме възможност да има заместник-председател в лицето на Красимир Паунов.“, уточни Цветанов.

Той допълни, че по работата с политическите анализи и прогнози ще работи Елен Герджиков, председател на СОС.

Цветанов припомни слоганите и резултатите на ГЕРБ от местните избори от създаването на партията досега – през 2007 г. политическата сила е имала 10 областни кметове, а 4 години по-късно те са се увеличили до 14.

Слоганът тази година ще е "Видими резултати за България", като ще се променя според града, в който се агитира.