Кризата в Гърция няма да повлияе върху туризма ни

Въпреки това ни очаква труден летен сезон, предрече Ангелкова

По отношение на туризма няма как ситуацията в Гърция да повлияе върху нас. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция, цитирана от Фокус.

„Бихме искали максимално бързо да се намери разрешение в Гърция. По отношение на туризма има някакъв малък отлив, може би поради несигурността. От друга страна много от хората, които са решили да почиват в Гърция, са заявили, че ще го направят. По отношение на туризма няма как тази ситуация да повлияе върху нас”, допълни министър Ангелкова. „Всеки един, който пътува за Гърция, трябва да се съобрази с обстановката, за да може максимално добре да изкара своя престой”, уточни тя.

„За 2014 година приходите от туризма са около 6 млрд. лева. Надявам се за тази година да запазим същите нива. Зависи как ще завърши годината по брой туристи. Мога да коментирам с данни за зимния туризъм. Там има увеличение с 1.8%. Надявам се да успеем да запазим нивата от миналата година. Летният сезон е изключително труден. Очаква ни труден сезон”, уточни Николина Анкелкова.