Очакват се над 2000 зрители за мача на ЦСКА и Спартак (Плевен)

Огромен интерес към контролната среща в Тетевен

Пред пълен стадион се очаква да изиграе първата си контрола отборът на ЦСКА. Започващият от "В" група обновен тим на "армейците" излиза на 10 юли срещу Спартак (Плевен) в Тетевен, а "червените' фенове обещават да осигурят подкрепата на около 2000 фена. Стадион "Георги Бенковски" в Тетевен е с капацитет 3000 зрители, а се очаква бройката да бъде попълнена от местни фенове, както и плевенски такива.

Plevenutre.bg припомня, че за последно двата тима се срещнаха един срещу друг през 2012-та. Тогава те изиграха две контроли помежду си - в първата, играна през април, плевенчани се наложиха с класическото 3:0, а Станислав Краев блесна с хеттрик. Няколко месеца по-късно - през август - ЦСКА победи с 1:0.

На 3 декември 2011-та двата клуба се изправиха един срещу друг и в осминафинална среща от турнира за Купата на България - двубоят тогава се игра пред близо 18 хиляди зрители на стадиона в Плевен, с което бе поставен и есенен рекорд по посещаемост за футболния ни шампионат. Спартак загуби с 0:3, но събитието бе истински празник за града на Панорамата.