Бащата на Ейми Уайнхаус снима алтернативен филм за певицата

Наскоро бяха унищожени всички неиздадени демо записи на Уайнхаус

Бащата на покойната певица Ейми Уайнхаус и нейният бивш приятел, режисьорът Рег Травис снимат документален филм за нея, съобщава вестник Мирър.

Мич Уайнхаус решил да заснеме филма за дъщеря си, защото не е доволен от документалната лента "Ейми" на Асиф Кападиа излизащ на световна премиера този уикенд.

Според източник на изданието, "Мич и Рег смятат да поправят всички грешки и пропуски на Кападиа."

По-рано, в интервю за Гардиън, бащата на починалата от алкохолно отравяне през 2011 г., певица, изрази недоволството си от филма „Ейми”: "Авторите трябва да се засрамят. Можеше да направите страхотен филм, а направихте това... "- каза той.

Наскоро стана ясно, че директорът на звукозаписната компания Universal Music във Великобритания е унищожил всички демозаписи на Уайнхаус, за да се предотврати възможността за посмъртен албум.

Дейвид Джозеф се оправда с думите: "Това трябваше да се направи от морална гледна точка. Никога нямаше да се съглася да използвам една част от записите или само гласа й. Сега вече никой няма да се изкуши да го направи".

Джозеф говори и за албумите, издадени след смъртта на изпълнителите, като на Майкъл Джексън, например.

Директорът комнетира, че много често се пускат на пазара подобни албуми, където е записан само гласът на изпълнителя и в последствие се слага музика, с една единствено търговска цел - реализиране на печалба.