Със спецтактика, куршумен щит и светлинно-звукова граната обезвредиха младеж

Крими

04-07-2015, 16:51

Снимка:

Архив/Bulgaria.utre.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Екшънът в Слънчев бряг приключи с белезници

Спецполицаи задържаха 19-годишен въоръжен, който опитал да се укрие. Екшънът се разиграл в Слънчев бряг, съобщават от бургаската полиция.

Около 5:00 часа вчера органите на реда извършвали проверка в заведение "Баунс" в курорта. Те поискали от 19-годишния смолянчанин лични документи. Вместо да извади документите си, той насочил пистолет към униформените и побягнал по централната алея на Слънчев бряг. Настигнал го един полицай, но младият мъж отново насочил пистолет срещу него, като дори го заредил демонстративно. Тогава служителят на реда стрелял със стоп-патрон на служебното си оръжие, но нападателят успял да избяга и да се укрие.

След разпит на свидетели униформените разбрали, че смолянчанинът се крие в апартамент в общежитие "Кристал" в курортния комплекс.

Главсекът на МВР Георги Костов и шефът на бургаската полиция Калоян Калоянов разпоредили служителите от "Специализираните полицейски сили" към ОДМВР Бургас да извършат акцията по задържането. Те отчели наличието на множество обитатели на общежитието и нестабилното състояние на укриващия се в сградата въоръжен с боен пистолет младеж.

Спецполицаите атакували апартамента. За да гарантират безопасността си, ако въоръженият реши да стреля срещу тях с огнестрелно оръжие, те използвали противозащитен куршумен щит и методи от специалната тактика, уточняват от полицията в морския град. Те били предвидили и светлинно-звукова граната, но до взривяването й не се стигнало.

Оказало се, че бойният пистолет "Макаров" и боеприпасите към него са незаконно притежавани от младия смолянчанин. Униформените се натъкнали още на палка, маска, бокс, няколко мобилни телефона и лаптоп, за които се предполага, че са предмет на престъпления - вероятно грабежи или кражби. Те са ги иззели.

От полицията уточняват, че е установено, че задържаният младеж е криминално проявен за измама, която е извършил в родния Смолян през 2013 година.

Той е бил задържан за едно денонощие и му е повдигнато обвинение. С прокурорско постановление срокът на задържането е удължен на 72 часа и младият мъж е приведен в следствения арест.