Новият филм за Стив Джобс взриви мрежата (ВИДЕО)

Факт е първият официален трейлър на „Стив Джобс”

Първият трейлър на филма "Стив Джобс", публикуван от филмовата компания Universal Pictures предизвика доста неочаквана реакция от критици и фенове. Всички те се страхуват от провал, подобен на този, който се случи с предишния филм с Аштън Къчър в главната роля.

Universal Pictures публикуваха в YouTube първият официален трейлър на биографичния филм, посветен на основателя на Apple Стив Джобс. Ден по-късно той е гледан два милиона пъти. Главната роля в следващия биографичен филм, режисиран от Дани Бойл ще играе Майкъл Фасбендер.

Както казва режисьорът, той се опитва да покаже на света, целият мащаб на личността на Джобс, които все още трябва да преосмислят потомците му.

"Пред нас е човек, който е в състояние да устои на тълпата и общото мнение. Правейки това, той създава за всички нас един нов свят. Именно това отличава Джобс от останалите. Филмът прави опит да покаже мащаба на личността на един от основателите на най-важната компания в света," - казва Бойл.

В първия официален трейлър има сцена, в която Стив Джобс казва на подчинените си: "Имате три седмици, за да си свършите работата, не забравяйте, че светът е създаден за една трета от това време!".

Известно е, че биографичния филм ще се състои от три половинчасови сцени от различни периоди от живота на Джобс. Всяка една от тях трябва да покаже какво се е случило зад кулисите, преди представянето на ключовите продукти на Apple:  Macintosh (1984), NeXT (1988) и плейърът Ipod (2001).

Сценарист на лента е авторът написал биографията на основателя на Apple, Аарон Соркин. Световната премиера е насрочена за 9 октомври, в България филмът ще се появи малко по-късно.

Последният високобюджетен филм, посветен на Джобс излезе през 2013 година. Главната роля във филма играе Аштън Къчър.