Бивша Мис Босна арестувана за съучастие в 5 убийства

Свят

03-07-2015, 16:52

Снимка:

Варнаутре.бг/архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Животът на Playboy моделката Тошич е като балканско крими

Слободанка Тошич е модел на Playboy и бивша Мис Босна. Скоро обаче 29-годишната красавица може да позира зад решетките, съобщава в."Билд". Тя беше арестувана в Хърватия, а причината е, че според обвинението Тошич е била съучастник при извършването на пет убийства.

Историята с хубавицата е като сценарий за криминален филм от Балканите, коментира БГНЕС. Любовник на модела е гангстерът Дарко Елез. Той е лидер на босненска банда и е известен с бруталността си. Елез вече е зад решетките - присъдата му е за едно убийство и участие в обир. Според обвинението неговото гадже Слободанка му е била "съучастничка" не само на купони и в леглото, но и в престъпната му дейност.

При обири бандата на Елез е инкасирала около 5,6 млн. евро. Освен парите на "сметката" на гангстера тежат и пет убийства. При това бандитът вероятно е направил с помощта на Тошич опит за убийство на нейн бивш приятел - също от подземния свят, само че заговорът се провалил.

Бившата Мис Босна е една от 32 души, наблюдавани от полицията при тайната "Операция кукла". Тъй като се оказала в центъра на разследването, през 2014 година хубавицата избягала в Хърватия. Процесът срещу останалата част от бандата тече от доста време. След арестуването на Тошич тя ще бъде предадена на властите в Босна и Херцеговина, където гангстерската невеста ще стане едно от действащите лица в процеса срещу престъпниците.