Патриотичният фронт удари рамо на кабинета

Политика

03-07-2015, 11:42

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Оставаме в коалицията, но ще "дишаме във врата" на управляващите, каза Симеонов

Патриотичният фронт остава в коалицията за управлението на страната ни."Взехме решение да продължим подкрепата на програмата за стабилно управление, изпълнявана от правителството на Република България", обяви на нарочна пресконференция в парламента съпредседателят на фронта Валери Симеонов.

Три дена след изтичане на поставения срок от Патриотичния фронт написаха "задоволителна" оценка на ГЕРБ или по-специално на изпълнените от кабинета и от партията на Борисов искания.

Патриотите не са доволни от предприетите стъпки по отношение на борбата с битовата престъпност, както и мерките за състоянието на енергетиката ни. По енергийния въпрос от фронта отчитат само отлагане на един месец на новите по-високи цени на електроенергията, което обаче не е решение на проблема.

Хората на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са видимо доволни от исканията си за изборното законодателство. Те дори са се договорили с ГЕРБ, ако резултатът от предстоящия референдум е "не", то да бъдат предприети законодателни промени за въвеждане на активна регистрация.

Макар че остават с ГЕРБ, от ПФ се зарекоха, че ще продължават "да дишат във врата" на кабинета. "През следващите три месеца ще изпълняваме строг контрол върху нерешените проблеми с битовата престъпност и с цената на електроенергията", се зарече още Симеонов.

Преди около месец от Патриотичния фронт поставиха 7 условия за подкрепата си към правителството, в които влизаха изисквания за конкретни спешни мерки във важни обществено наболели области като битовата престъпност и енергетиката, строежа на оградата с Турция и ситуацията с бежанците, изборните въпроси и търговията с гласове, циганските гета.

ГЕРБ и лично премиерът Борисов приеха при сърце ултиматумът на фронта и проведоха редица разговори с тях, припомня нюз.бг. Първаночалната дата, на която изтичаше ултиматумът, беше 1 юли, но от ПФ отложиха обявяването на решението си.

Вчера се проведе двучасова среща между съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов и премиера Бойко Борисов. Дори и тогава Валери Симеонов отказа да анонсира решението с обяснението, че не може да пророкува в бъдещето.