Мартин Стоев иска още двама българи

Велизар Чернокожев и Мартин Божилов ще играят в Томис

След като стана ясно, че остава треньор на "Томис" (Констанца) и през следващата година, Мартин Стоев се зае все по-усилено със селекцията на румънския шампион за новия волейболен сезон. И засега бившият селекционер на националния ни отбор се е насочил изцяло към българския пазар.

Съгласие да преминат в "Томис" вече изразиха разпределителят Константин Митев, който за последно игра в Иран, и централният блокировач Венцислав Рагин, който миналия сезон спечели Купата на България с "Добруджа 07" и попадна в националния отбор за игрите в Баку '15. Сега Стоев има намерение да привлече още двама сребърни медалисти от първите европейски игри - диагонала Велизар Чернокожев от "Левски Бол" и либерото Мартин Божилов от шампиона "Марек Юнион Ивкони".

"Венци Рагин и Коце Митев вече са волейболисти на "Томис" - потвърди Стоев, цитиран от Sportal.bg. - Искам в Констанца да играят и Чернокожев, и Божилов, но те си имат клубове и тяхното привличане е въпрос на преговори. През следващия сезон отново ще играем в Шампионската лига, но заради по-малък бюджет целите са ни малко по-скромни. Все пак отново ще се борим за титлата и Купата на Румъния, а и да се представим добре в Европа."

През миналия сезон за "Томис" играха трима български волейболисти - настоящите национали Андрей Жеков и Станислав Петков и бившият италиански национал Венцислав Симеонов.