Metro.co.uk: България е безопасна за летуване

Общество

02-07-2015, 17:01

Снимка:

metro.co.uk

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Британско издание насочва поданиците на кралицата към места с нисък риск от тероризъм

България е сред малкото страни в Европа, където почивката не крие сериозен риск от терористичен акт.

Това твърди британското онлайн издание Metro, което публикува карта с нивото на терористична заплаха в Европа и света, както и втора - с найбезопасните дестинации.

Публикацията се базира на данни от британското външно министерство и показва на поданиците на кралицата къде все още е безопасно да се отиде на почивка.

Сред страните с най-голям риск от терористичен акт са Франция, Испания, Турция, Египет, Тунис, Австралия и Русия, пише Метро. И подчертава, че не трябва да се ходи на почивка и в северната част на Африка, в Сирия и Израел. Опасността в Израел е заради ракетните атаки от Газа и въздушните удари от Израел към ивицата, уточнява изданието.

Да почиваш в България, според британското външно министерство,  е по-безопасно и от Италия, Гърция, Кипър, Украйна и САЩ, в които има сравнително високо ниво на терористична заплаха. По степен на опасност (две от максимум 4) в Европа страната ни е на едно ниво с Португалия и Хърватска.

Швейцария и Мексико са сред държавите, в които вероятността да се случи терористичен акт е най-малка, а почивката - най-безопасна.