Йордан Лечков обвини настоящия кмет на Сливен в престъпление

Животът

02-07-2015, 16:23

Снимка:

LAP.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Сключваните от Кольо Милев договори били необезпечени

"Към 20 млн. лв. са задълженията на община Сливен по текущите разходи и близо 70 млн. лв. са задълженията по договори, сключени в края на мандата на кмета Кольо Милев. Това са необезпечени финансово договори, което е престъпление", коментира за Радио Стара Загора Йордан Лечков - общински съветник и кандидат за кмет от Движение "Обединени региони“.

Той обвини общинското ръководство, че работи непрозрачно и не отчита за какво и как се изразходват бюджетните средства. Липсва, според Йордан Лечков и готовност за усвояване на европейски пари от новия програмен период до 2020 год.
"Все още няма издигнати други кандидатури за кметове по места и тепърва се изграждат структури на Движението", така той коментира ситуацията около новоизградената политическа структура "Обединени региони“.  

"Вярвам, че ще вкараме повече общински съветници в Сливен от останалите партии“, допълни още футболната легенда. Според него, през 2011 година е бил победен на балотажа от настоящия кмет Кольо Милев чрез манипулации на вота и на местните избори през октомври тази година се надява на реванш.

На въпроса кои от съперниците за кметското място в Сливен счита за сериозен опонент – Кольо Милев от БСП или Стефан Радев от ГЕРБ, Йордан Лечков определи и двамата като "парашутисти“, които не разбират проблемите на общината.