Голяма част от исканията на Патриотите са изпълнени

Час и половина Борисов, Бъчварова, Цветанов, Каракачанов и Симеонов нищиха битовата престъпност

Голяма част от условията ни са изпълнени. Това каза лидерът на Патриотичения фронт Валери Симеонов след среща с министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Румяна Бъчварова, Цветан Цветан и Красимир Каракачанов, на която бяха обсъдени 7-те приоритета на ПФ, които трябваше да бъдат изпълнени до 1 юли, за да продължат да подкрепят управляващото мнозинство, предаде "Фокус". 

„Симеонов посочи, че има неизпълнени условия. Обсъдихме седемте условия за продължаване на подкрепата на сегашното управление", заяви Валери Симеонов. По думите му, е важно какво решение ще вземе тяхната коалиция "Патриотичен фронт- НФСБ и ВМРО". Лидерът на Патриотичния фронт заяви, че утре ще дадът пресконференция, на която ще изкажат позицията си.

„Утре ще се разбере какво е решението ни за подкрепа към правителството - то ще бъде колективно. Решението ще го вземем на заседание на група, тъй като има точки, по които се работи. Ще имаме още няколко работни срещи. Ще направим пресконференция утре, на която ще ви информираме, както за изпълнението на тези 7 точки, така и за неизпълнението, ако има такова останало. Ще знаете какво е решението ни утре. Предметът на срещата ни бяха точно тези 7 точки. Както виждате, доста време отне с представяне на съответните доказателства. Позицията ни ще бъде колективна", обясни Симеонов. 

Той посочи, че са държали също и Цветан Цветанов да присъства, тъй като е председател на ГЕРБ. "Поставили сме точки, които са изпълними и са важни за България. За някои от точките не сме поставили едномесечен срок. За битовата престъпност говорихме 1 час и 30 минути", подчерта Валери Симеонов. 

Другият съпредседател на "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Красимир Каракачанов заяви, че духът на срещата е бил много добър, делови и конструктивен. "Няколко пъти идваше министърът на вътрешните работи, финансовият министър. Точките, свързани с енергетика и битова престъпност няма как да се случат за един месец. Важното е да започне да се работи", каза още Каракачанов.