Дисниленд забрани пръчките за селфи

През последните месеци са въведени забрани за монопод в редица обществени сгради, музикални и спортни събития

Компанията Disney World забрани на посетителите на тематични паркове да използват пръчки за селфита. Според Orlando Sentinel, в Дисниленд в Калифорния, мярката е влязла в сила на 30-ти юни, а в Париж и Хонг Конг на 1-ви юли.

"За съжаление, дръжките за селфи започнаха да предизвикват безпокойство по отношение на безопасността, както от страна на посетителите увеселителен парк, така и от персонала," - каза говорителят на Disney World Ким Прънти. Гостите ще бъдат информирани на входа на увеселителни паркове за забраната. Ако някои от тях носят селфи стик, ще бъдат помолени да го оставят на рецепция по време на посещението в Дисниленд или да го върнат обратно в колата или хотела.

През последните шест месеца използването на селфи пръчки беше забранено на територията на десетки културни институции, фестивали и спортни събития. В Холандия, ограниченията бяха въведени в музей Креллер - Мюллер, клонът на Санкт Петербургския Ермитаж в Амстердам, Градския музей Амстердам и Музея на керамика в Лееуварден.

Забраната в САЩ бе подкрепена от най-големия комплекс от музеи във Вашингтон. В Русия, последваха примера на чуждестранните си колеги от Третяковската галерия. Също така, Моноподите, бяха забранени на два големи музикални фестивала в САЩ и тенис турнира Уимбълдън.