Ефектни кадри от филма „Човекът-мравка” (ВИДЕО)

Филмът се очаква в киносалоните на 17-ти юли

Филмовото студио Marvel публикува в официалния си YouTube профил супер героичен откъс от филма "Човекът-мравка" (Ant-Man), чиято премиера е насрочена за средата на юли. Двеминутният клип показва главния герой Скот Ланг изигран от актьора Пол Ръд и двама второстепенни герои. В кратката сцена в банята за първи път героят пробва костюмът на човекът-мравка, създаден с най-съвременни технологии. Без да знае всички функции на одеждите си, той натиска един от бутоните по него, и за секунди се смалява до размера на насекомо.

Режисьор на лентата е Пейтън Рийд. Освен Рад, във филма участват Майкъл Дъглас, Еванджелин Лилиy и Кори Стол. Сюжетът е построен около затворник крадец, на който е предложено да изпълнява специална мисия и по този начин да изкупи вината за свои престъпления.

Филмът ще бъде 12-ти в колекцията на Marvel и ще бъде свързан с историята "Отмъстителите" и техните многобройни спин-оф версии. За първи път Човекът – мравка се появява в комикс на Marvel през 1962. Първоначално той е бил брилянтен биохимик, физик и роботехник на име Ханк Пим, който измислил начин да смалява или увеличава размера на своето тяло. В сюжета на рисувания роман, той е създал роботът злодей Ултрон, който се превръща в основен антагонист на Отмъстителите в последната серия. През 1979 г., в комикса оживява втори човек-мравка  - Скот Ланг, за които Пим става ментор.