Патриотите удължиха ултиматума си към правителството

Те дадоха още три дни на управляващите

Патриотичният фронт удължи ултиматума си към управляващите с още три дни. Дали ще оттеглят подкрепата си от управлението, ще стане ясно след още няколко срещи, включително и с премиера Бойко Борисов, предаде Нова телевизия. 

В края на май те заявиха, че ще оттеглят подкрепата си от кабинета, ако до месец партньорите им не изпълнят седем условия. Сред тях бяха справяне с битовата престъпност, изграждане на защитни съоръжения по границите, промени в Изборния кодекс, свързани с активното гласуване и въвеждане на по-големи наказания за купуване и продаване на гласове.

„Подкрепата и търпението на Патриотичния фронт към настоящия момент са на изчерпване”, категоричен беше в края на май съпредседателят на Патриотите Валери Симеонов.

Междувременно вътрешнопартийни спорове в Реформаторския блок поставят под въпрос единното явяване на изборите на десните. От „Движение България на гражданите“ държат на общото участие в цялата страна, а от Демократи за силна България все още отлагат подписването на единно споразумение.