Клинтън и Буш мерят ръст на президентските избори догодина?

Свят

01-07-2015, 16:32

Снимка:

© Pixabay

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Данните в този момент дават преднина на дамата с 54%

След като почти всички кандидати за президент за изборите през 2016 г. официално се включиха в надпреварата, ново проучване на CNN разкрива, че Джеб Буш и Доналд Тръмп са основните претенденти за номинация от страна на Републиканската партия, докато Хилари Клинтън поддържа позицията си начело на номинациите на Демократическата партия.

Бившият губернатор на щата Флорида Джеб Буш и бизнесменът Доналд Тръмп оглавяват списъка на претендентите на републиканците. От своя страна Клинтън продължава да води пред всички кандидати на републиканците, подчертава нюз.бг.

Буш има подкрепата на 19% от републиканците, което е увеличение с 6 пункта в сравнение с май. Тръмп е с 12% подкрепа, като преди да обяви кандидатурата си е имал само 3%. В топ 5 на републиканските кандидати влизат още бившият губернатор на щата Арканзас Майк Хъкаби с 8%, неврохирургът Бен Карсън със 7% и сенаторът от Кентъки Ранд Пол със 7%.

Изненадващо е отсъствието на сенатора от Флорида Марко Рубио, който има подкрепата на едва 6% от републиканците, докато през май се е радвал на 14%.

Данните предполагат, че Джеб Буш ще се очертае като фаворит за номинация на републиканците за кандидат за президент на изборите през ноември 2016 г.

От страна на Демократическата партия Хилари Клинтън продължава да е безалтернативен фаворит. Тя води пред всички останали кандидати на демократите с повече от 40 пункта, като зад нея застават 57% от демократите и независимите, които са по-скоро ориентирани към тях. 16% подкрепят вицепрезидента Джо Байдън, а 14% сенатор Бърни Сандърс.

Хилари Клинтън продължава да държи голяма преднина пред Буш, като ако изборите са сега, Клинтън би спечелила 54% от гласовете, докато за Буш биха дали гласа си 41 процента.