Новият ЦСКА стартира лятната подготовка

Сред избраниците на Христо Янев има доста интересни имена

Новият ЦСКА стартира подготовка днес. "Червените" ще бъдат на лагер в Тетевен през следващите 14 дни. До първия си официален мач "армейците" планират да изиграят осем контроли, в които да обиграят своя състав. Сред избраниците на Христо Янев има куп интересни имена, но и някои, които не са познати на широката общественост.

Спортният директор на 31- кратните шампиони Пламен Марков призна, че към тима ще се присъединят още нови играчи. ЦСКА чака Момчил Цветанов и възстановяващия се от контузия Петър Витанов. Отборът ще бъде подсилен от още няколко играчи във всяка линия, като единствено за вратарския пост няма да бъдат търсени нови попълнения.

Topsport.bg представя играчите, които вече са част от ЦСКА:

Вратари:

Стоян Колев бе прекратил състезателната си кариера, но след поканата от ЦСКА и Христо Янев ще я поднови. Очаква се Колев да бъде първи избор под рамката на вратата.

Анатоли Господинов бе част от състава на ЦСКА, който завърши настоящия сезон. Господинов се представи колебливо в мачовете, в които получи шанс, но новото треньорско ръководство възнамерява да му даде нов кредит на доверие.

Слави Петров е юноша на ЦСКА. Тренира с първия отбор на "червените" и по времето на Любослав Пенев.

Защитници:

Александър Бранеков идва от Локомотив София. Ще играе в центъра на отбраната. Бранеков ще бъде основен играч в състава на Христо Янев.

Божидар Чорбаджийски е юноша на ЦСКА. Играе като централен защитник. Отличава се с отлична за възрастта си физика.

Виктор Райчев е опитен бранител, който вече е играл под ръководството на Христо Янев в Миньор Перник.

Кирил Динчев е юноша на Славия. Кариерата му преминава през македонския Пелистер, Ботев Враца и Литекс. Може да играе като краен и централен защитник.

Васил Попов е юноша на ЦСКА. Продуктът на ДЮШ на 31- кратните шампиони е десен краен защитник.

Милен Кикарин е юноша на ЦСКА, който натрупа опит в отбори от третия ешалон. Коронната му позиция е ляв бек, но може да бъде използван и като външен полузащитник.

Полузащитници:

Иво Иванов идва от Локомотив София. Играе като вътрешен полузащитник.

Борис Галчев ще бъде капитан на отбора. Около Галчев ще се гради новият ЦСКА.

Владислав Узунов идва от Хасково. Талантливия халф умее да бележи голове и от него се очаква да гради атаките на ЦСКА.

Димитър Пантелеев, Александър Александров и Йордан Йорданов са бивши играчи на Миньор Перник. Тримата са полузащитници и вече са играли под ръководството на Христо Янев.

Радой Божилов е юноша на ЦСКА, който бе пратен под наем в Добруджа. Част е от младежкия национален отбор. Божилов е атакуващ играч. Чувства се най-добре зад нападателя, но може да играе и като външен полузащитник.

Николай Цветков е атакуващ полузащитник. Известен с прякора Демона. Отличава се с отлична техника и поглед върху играта.

Нападатели:

Преслав Йорданов идва от Локомотив София. Очаква се Йорданов да поведе "червената" атака.

Григор Долапчиев се завръща се на "Армията" от Хасково. Натрупа опит и в македонския Хоризонт Турново.