Ева Янева ще бъде капитан на националките в Пуерто Рико

Замества с капитанската лента Елица Василева

Бившият капитан Ева Янева е най-опитната състезателка в състава на женския национален отбор по волейбол, който отпътува вчера за Пуерто Рико за първия турнир от световната надпревара "Гран при". Именно 29-годишната посрещачка ще носи лентата в отсъствието на настоящия капитан Елица Василева, която получи почивка заедно с останалите титуляри, изнесли мачовете от европейските игри в Баку '15.

Селекционерът Драган Нешич също остана в София, за да води подготовка със състезателките от разширения състав, които от днес ще бъдат на лагер в Самоков. Там в края на следващата седмица ще се проведе вторият турнир от втора дивизия на турнира. Начело на тима, отпътувал за Пуерто Рико, е пом.-треньорът Атанас Лазаров, който ще трябва да разчита основно на по-младите състезателки.

Все пак в състава са седем волейболистки от тима ни в Баку - разпределителката Петя Баракова, диагоналът Силвана Чаушева, посрещачките Гергана Димитрова и Симона Димитрова, центровете Мира Тодорова и Габриела Коева и либерото Жана Тодорова.

В откриващия уикенд националките ни попаднаха в гр. К, мачовете от която ще се играят в зала "Гийермо Ангуло Колизеум" в Каролина. Освен срещу домакина Пуерто Рико (на 4 юли) нашите ще имат мачове с тимовете на Полша (3 юли) и Канада (5 юли). Следващия уикенд пък България ще е домакин на гр. М и ще посрещне в зала "Арена Самоков" отборите на Хърватия (10 юли), Чехия (11 юли) и Пуерто Рико (12 юли).

Във втора дивизия този сезон играят още Аржентина и Холандия, срещу чиито състави "лъвиците" може да се изправят евентуално чак във Финалната четворка (1-2 август). За нея ще се класират домакинът Полша (по право) и трите най-добре представили се отбора в общото класиране.



СЪСТАВ

Петя Баракова, Кристина Гунчева (разпределители); Силвана Чаушева, Юлия Стоянова (диагонали); Ева Янева, Гергана Димитрова, Десислава Николова, Симона Димитрова (посрещачи); Милена Димова, Мира Тодорова, Габриела Коева (централни блокировачи); Жана Тодорова (либеро).