Италия предупреждава пътуващите за риск от терор на Балканите

Свят

30-06-2015, 19:03

Снимка:

Министерство на външните работи на Италия

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Прилага интерактивна карта, България е в най-меки краски

В страните от Западните Балкани има опасност от терористични нападения, предупреждава на сайта си италианското Министерство на външните работи, цитирано от Фактор.

Публикувана е и световна интерактивна карта с препоръки към италианците, които пътуват по света. Страните са разделени в три категории – жълт ( там трябва да се внимава), оранжев (по-добре да не се посещават, ако не е належащо), червено (страните, които не се препоръчват за посещение) и в зелено, където е и България (страните без особен риск).

Министерството в Рим определя Черна Гора и като страна, от където терористи могат да влязат. Като потенциални мишени на терористите са посочени пристанищата в Анкона и Бари. Поради тази причина местните власти са взели допълнителни мерки за сигурност, защото там може да пристигнат терористи от Албания, Косово и Черна гора на път за Сирия и Ирак.

В зелената зона се намират още съседните Гърция, Турция и Румъния, а в жълта - Македония, Албания, Косово, Сърбия, Босна и Херцеговина, както и Тунис и Мароко.

Заедно с нас са всички страни от ЕС, САЩ, Канада, Русия и Австралия.