Болниците в Бургас са съгласни да се обединят

Животът

30-06-2015, 17:19

Снимка:

Министерство на здравеопазването

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

Днес обсъдиха договора за бъдещия консорциум

Възможностите болнични заведения от Бургас да се обединят в консорциум обсъдиха днес представители на най-големите здравни заведения в града със заместник-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и заместник-кмета по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян. Това съобщават от здравното министерство.

Идеята е по този начин да се редуцират административните разходи и да се увеличи капацитетът на заведенията. Крайната цел е да се подобри обслужването на пациентите.
Представителите на бургаски болнични заведения, чиято собственост е държавна, общинска или частна, изразиха принципно единодушие за формата на обединение. Предстоят обсъждания за клаузите в проекто-договора, които да легитимира консорциум „Обединени бургаски болници“ и да определи правата и задълженията на страните по него.
Консорциумът няма да засегне независимостта на отделните болнични заведения и те ще запазят юридическа самостоятелност и правото да определят числеността на персонала, размера на възнагражденията и т.н., според действащите разпоредби.

На срещата днес в Община Бургас присъстваха представители на МБАЛ Бургас, „Бургасмед“ , КОЦ, РЗИ, МБАЛ „Дева Мария“, МБАЛ „Лайф хоспитал“ и др.