Нашите волейболисти на първо място в група "С" от Световната лига

Спорт

30-06-2015, 12:37

Снимка:

интернет

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

България - Куба 3:1 (фоторепортаж)

България с втора победа срещу Куба

След българските състезатели са Канада и Аржентина

Мъжкият национален отбор на България по волейбол излезе на първо място в група „С” от Световната лига втора дивизия. Това стана след втората победа над тима на Куба с 3:1 (19, 19,-19, 17) в зала „Конгресна” във Варна. Нашите

имат 18 точки от 7 победи и 3 загуби.

След тях е Канада с 23 т., (6:6, но от 12 мача), трети са волейболистите на Аржентина, които биха Канада с 3:2 (-23, 15,-21, 6) и балансът им е 6:4, а на опашката са кубинците със 7 т. - 3:9. На българите предстоят мачове с Аржентина този уикенд във Варна, а после – от 10 до 12 юли са финалите, на които сме домакини пак там.

Във втория мач с Куба след втория гейм тимът ни явно се поотпусна и даде гейм на гостите, но се стабилизира в четвъртия и взе заслужено трите точки. Най-резултатен беше Станислав Петков с 16 точки (1 блок, 60% ефективност в атака), започнал вместо Тодор Скримов. С 14 т. завърши другият краен нападател Николай Пенчев (1 блок, 1 ас), 13 има капитанът Владимир Николов, по 11 – Виктор Йосифов (3 блок) и Теодор Тодоров (5 блока, 1 ас), по 1 – Данаил Милушев и Андрей Жеков. Според статистиката  България има 52 срещу 33 за Куба точки от атака, от блок съотношението е 10:12, от Сервис – 5:2 аса и от грешки на съперника – 27:33 т.

„Никога не е лесно да спечелиш 4 мача срещу един противник, независимо дали има разлика в класата, коментира селекционерът на тима ни Пламен Константинов. - Особено след 3 победи има често мотивационен срив. При нас не се получи за целия мач, с изключение може би на третия гейм.”

Междувременно при завръщането на отбора ни, взел сребърните медали на европейските игри в Баку, станаха ясни промените в състава за финалите във Варна. Константинов взема само трима от играчите там – Тодор Алексиев, Николай Николов и Светослав Гоцев. Те трябваше да отлетят за Варна още снощи. От тези, които играха в Лигата пък отпадат Красимир Георгиев и Мартин Палийски. Близнаците Георги и Валентин Братоеви пак не влизат в плановете за престижните финали, резултатът от които може
да върне националите ни в първа дивизия на Световната лига.

„Това е решение, което е взето от старши-треньора и щаба и за нас на този етап националния отбор приключи, но както знаете има и други турнири напред. Може да ни извикат за тях”, признаха братята на аерогара София.