Мартин Божилов: Не сме 14 волейболисти, а 14 приятели

Чувството бе неописуемо

По време на Европейските игри в Баку Мартин Божилов бе основното либеро на България и осигуряваше спокойствие в посрещане и защита на съотборниците си. Ето какво каза състезателят за BGvolleyball.com малко след завръщането си на летище София.

 

"Чувството бе неописуемо, с думи не може да се опише, просто трябва да се изпита това усещане. След мача с Италия си казах, че може би няма да има по-емоционален двубой, но всеки следващ бе по-емоционален и по-емоционален. А на полуфинала с Полша беше нещо върховно. Мисля, че направихме нещо много голямо не само за нас, но и за цяла България", коментира Божилов.

 

"Третият гейм в мача срещу Италия (спечелен с 34:32, б.р.) ни даде криле. Отборът ни бе много сплотен и, както каза наш съотборник, "не сме 14 волейболисти, а 14 приятели". Мисля, че това се потвърди. От тук нататък се надявам да продължи да бъде все така. Сега гледам за заслужена почивка, тъй като не съм повикан за мачовете във Варна", допълни още либерото на България.

 

"На клубно ниво засега няма нищо конкретно. Ако има нещо, ще ви кажа. Марек си остава винаги вариант", завърши Мартин Божилов.