Станислав Петков: Всички тренираме на пълни обороти

Конкуренцията е много голяма

Българският национален отбор по волейбол победи Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17) в двубой от Група С на втора дивизия от Световната лига, който се игра пред пълни трибуни в обновената зала „Конгресна“.

„Сладка победа. Радвам се, че зарадвахме варненската публика, която отново доказа, че е номер едно. За нас е радост. Очакваме аржентинците, а анализите ще ги правят треньорите“, заяви след мача Станислав Петков, който стана топреализатор с 16 точки.

„Все по-близо и по-близо сме до оптималната форма. Остава ни още една седмица. Насъбраха ни се няколко тежки пътувания, които за наша радост не ни се отразиха чак толкова зле. Сега вече сме на наша земя и всичко ще протече по нормален начин“, продължи посрещачът.

„Конкуренцията в националния отбор е много голяма. Всичко момчета тренираме на пълни обороти. Мисля, че всеки се надява да попадне в групата за финалите. За мен ще бъде удоволствие, ако това се случи“, каза още играчът.

„Пред тази публика шансовете ни да спечелим финалите са много големи. Трябва да ги спечелим задължително“, завърши Станислав Петков.  

Следващите сблъсъци на „трикольорите“ от най-комерсиалния турнир са срещу Аржентина на 4 и 5 юли. Домакин на мачовете отново ще бъде Двореца на културата и спорта в морската ни столица. Припомняме, че зала „Конгресна“ ще приеме и финалите на втора дивизия от Световната лига, които ще се проведат на 10 и 11 юли.