Андрей Жеков: Трябва да намалим грешките

Имаме още резерви

Българският национален отбор по волейбол победи Куба с 3:1 (25:19, 25:19, 19:25, 25:17) в двубой от Група С на втора дивизия от Световната лига, който се игра пред пълни трибуни в обновената зала „Конгресна“.

„Смятам, че в първите два гейма и последния разбира се бяхме много по-категорични. Но се забелязва една вече тенденция вторите дни да играем трудно. Днес (б.а. вчера) беше доста добре в началото, бяхме категорични, но след това в един момент лично за себе си говоря чисто батериите свършват. Така че имаме две седмици още и се надявам на втория ден също да сме добре, не само в първия. Въпреки, че днес в първите два гейма, както и в последния бяхме много добре, но в третия имаше един момент, който беше срив“, заяви след мача разпределителят на нашия отбор Андрей Жеков.

„Днес (б.а. вчера) играхме доста по-добре от първия мач, изключение на третия гейм, но трябва да намалим още грешките. Най-вече на сервис. Да намерим сервиса. Като отбор и индивидуално имаме още резерви, но смятам, че нещата вървят към градация“, продължи състезателят.

„Лично моите предпочитания са да не играем срещу Аржентина на финалите. За да стане това трябва да ги бием два мача, така че това е целта“, завърши Жеков.

Двубоите на „трикольорите“ от най-комерсиалния турнир срещу Аржентина са на 4 и 5 юли. Домакин на мачовете отново ще бъде Двореца на културата и спорта в морската ни столица.