Стефани и Габриела Стоеви на седмото небе от щастие

Талантливите състезателки по бадминтон влязоха в историята със златните медали от Баку

Първите златни медалистки на България от Европейските игри в Баку - Габриела и Стефани Стоеви, обяснимо бяха на седмото небе от щастие след победата на финала в бадминтона на двойки срещу рускините Екатерина Болотова и Евгения Косецкая (21:12, 23:21).

Талантливите състезателки от Хасково влязоха в историята с този успех и благодариха сърдечно за огромната подкрепа от българските фенове.

"Дадохме всичко от себе си, бяхме фокусирани от началото до края и затова този успех е толкова сладък. Вложихме много труд, костваше ни и много лишения. За първи път виждаме толкова голяма българска агитка, това ни помогна изключително. Искаме да благодарим на всички, на волейболния отбор, който ни подкрепяше. Уникално чувство - да чуеш българския химн. Сега се фокусираме към другите турнири и се надяваме през 2016 година да можем да се класираме на Олимпиадата", споделиха сестри Стоеви.

Силното българско представяне в бадминтона бе затвърдено и от Петя Неделчева, която спечели бронзов медал в индивидуалната надпревара при жените.