Любо Ганев: Много години чакаме този финал

Нека го изиграем напълно освободено

Водачът на волейболният ни национален отбор и вицепрезидент на федерацията Любо Ганев бе много долен от достигането до финал на Европейските игри в Баку. Тимът ни, воден от Николай Желязков, победи Полша с 3:2 гейма и достигна до спора за титлата, който ще бъде в неделя срещу Германия или Русия.

„Момчетата показа с играта си какво да се говори за тях. Играхме като отбор. Показахме, че играе един истински отбор. Този отбор е истински отбор на България и заслужава това уважение“, заяви Ганев пред „Дарик Радио”.

„Наистина много години чакаме този финал. Имаме много загубени полуфинали. Нека играем един финал напълно освободено. Ние дойдохме с цел да се представим колкото може по-добре и не имало някакви изисквания за класиране към момчетата. Мисля, че след тези игри, които показаха и това, че записахме пет победи от шест мача, това не е случайно . Те показаха, че са националния отбор на България и нека продължават така“, коментира още той.

„Нека финалът бъде черешката на тортата, защото с играта си показаха, че са един от най-добре подготвените отбори в Баку. Ние вървим по трудния път и дано накрая се поздравим с успех и златен медал”, завърши Любо Ганев.