Обезглавен и няколко ранени след атентат във френска фабрика

Свят

26-06-2015, 14:49

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Нападател развявал ислямистко знаме, задържан е предполагаем участник

Един мъж загина, а няколко други бяха ранени при атентат във фабрика в френския град Сент Кентан – Фалавие в северната част на френската област Изер, предават Монд и АФП.

Един от загиналите е обезглавен, двама са леко ранени, а 40 души от служителите на фабриката са евакуирани.

Мъж, който се предполага, че е участник в атентата, известен на френските служби за сигурност, е бил задържан. По-рано близки до разследването съобщиха, че неизвестен нападател, държащ ислямистко знаме, уби човек и рани няколко други в газова фабрика в източната част на страната.

Депутатът - социалист Жоел Уие заяви, че по всяка вероятност става въпрос за атентат. Фабриката "R Products", която доставя газ за промишлени цели и химически продукти, е обградена от полицията и пожарникари.

Обезглавено тяло е намерено до фабриката, но не е ясно дали жертвата е убита на място или трупът е бил захвърлен там. На мястото са намерени плакати на арабски, но все още не са разчетени.

Вътрешният министър Бернар Казньов веднага замина за мястото на атентата, пише Фактор. Нападението е станало в 10 часа местно време, когато двама души с кола са разбили оградата на фабриката "R Products".

В началото на месец януари тази година атентат окървави френската столица Париж. Тогава при нападение в редакцията на сатиричния вестник "Шарли ебдо" загинаха 12 души.